Stinkende schoenen

Dagenlang hangt er al een penetrante lucht om je heen. Ineens kom je erachter dat deze geur uit je schoenen vandaan komt. Vervelend en misschien voel je je beschaamd. Gelukkig kan je met onze tips nare schoengeuren te lijf gaan.

wat-te-doen-tegen-stinkende-schoenen

Wat te doen bij stinkende schoenen?

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het belangrijk om goede kwaliteit schoenen aan te schaffen. Kies je namelijk voor kunststof of plastic schoenen, dan kan je de klok erop gelijk zetten dat deze schoenen geuren gaan afgeven. Investeer daarom in een paar leren schoenen. Kies voor kalfs- of nappaleer en draag altijd sokken (van wol of katoen) in je schoenen.

Stank uit je leren schoenen krijgen

Heb je leren schoenen en merk je alsnog vervelende geuren? Laat dan allereerst de schoenen eens een paar dagen luchten. Niet in de zon, dat kan weer zorgen voor verkleuringen in het leer. Haal eventueel steunzolen eruit en kijk of de geur na een paar dagen neutraler wordt.

wat-te-doen-bij-stinkende-schoenen

Bewaar je schoenen op een droge plek, in de doos of stoffen zak. Zo maakt vocht geen kans, de aanstichter van nare geuren.

Zweetgeur in schoenen

Wanneer het kwik oploopt ga je sneller zweten. Vervelend en niet onvermijdelijk. Wanneer het zweet zich vermengt met bacteriën, ontstaan er nare geuren. Zo ook in je schoenen. Zó krijg je die zweetgeur uit je schoenen:

Vermijd de wasmachine

Het kan een verleidelijke gedachte zijn om de schoenen in de wasmachine te gooien. Lekker in het water en in één klap van alle viezigheid af. Een nadeel: de kans is groot dat je schoenen het niet overleven. Teveel water is killing voor leer en zo ontstaan er scheurtjes. Ook kan de lijm week worden, zodat de zolen loslaten. Probeer dus niet voor de snelle manier te gaan en gooi je schoenen niet in de wasmachine.

Azijn en afwasmiddel

Meng een paar eetlepels azijn en enkele druppels afwasmiddel met een kopje water. Leg twee doekjes in het water, wring ze uit en stop ze in de schoenen. Haal de doekjes er de volgende dag uit, laat de schoenen drogen (niet bij de verwarming) en de zweetgeur is verdwenen.

Koffiepads in je schoenen

De volgende keer dat je een koffiepad in je koffie-apparaat legt, pak je er ook gelijk een voor je schoenen. Koffiebonen hebben een neutraliserende én absorberende werking en halen daardoor vieze luchtjes uit je schoenen. Leg in iedere schoen een koffiepad en haal ze na een dag er weer uit.

Je schoenen in de vriezer

Negatieve temperaturen doden de bacteriën. Het is dus geen gek idee om je schoenen in de vriezer te leggen. Leg ze wel eerst in een plastic zak en laat ze een nachtje staan. Nadat je ze uit de vriezer haalt moet je ze wederom goed drogen. De zweetgeuren zijn verleden tijd.

Geurverdrijvende sprays

Sta je op het punt om uit huis te vertrekken en merk je dat je schoenen stinken? Dan heb je geen tijd meer om ze een nacht in de vriezer te leggen en is er direct actie nodig. Deze sprays, ook wel schoendeodorant genoemd, werken vrijwel direct en laten je schoenen weer lekker ruiken.

Draag jij plastic of kunststof schoenen en merk je dat geuren niet meer uit je schoenen gaan? Door over te stappen op leren schoenen neem je afscheid van de ongewenste geuren. Bij Hinson Studios vind je een ruim aanbod aan kalfs-, nappa- nubuckleer en suède. Al onze schoenen zijn gemaakt van superieure materialen afkomstig uit Europa. Wij combineren voortreffelijk vakmanschap met innovatieve technieken om een nieuwe standaard voor schoenen te creëren. Je schoenen blijven langer mooi tegen een toegankelijke prijs.


Bekijk onze volledige collectie